Tuesday, 29 May 2012

Hikonin? =='

ONIGIRI!! Yosh, ape kabar korg sumer? ^^ ... Rajin lak aku nak update2 blog nie kan? Hehe... Ader banyak masa la katakan... Korg ngah wat per tuh? Selalunyer orang akan jawab "on9"... =='... Memangla... Xkan basuh kain plak kan? Tapi ader jer orang yang basuh kain sambil on9 kan2? XD ... So, kali nie aku nak bawakan satu siri SUPA SENTAI terbaru dari TOEI!! Nak tau aper? XP






AKIBA no SENTAI!!







HIKONIN SENTAI AKIBARANGER (Unofficial Squadron Akibaranger)!!! XD

Hehe... Hehe...  ==' ... Oklah, dalam banyak2 siri SUPA SENTAI yang korg tgk, korg akan tgk macam maner sorg otaku berumur 29 tahun yang masih minat kepada kawaii anime and super sentai, sorg fujoshi (otaku perempuan) yang hari2 bercosplay dan sorg budak skolah menjadi SUPA SENTAI!! Haha... Citer nie kelakar habis are... XP

Mengisahkan Akagi Nobuo/Akagi yang bekerja dekat Sasaki Pom Pom Delivery, yang masih tinggal ngan mak dier walaupun dah berumur 29 tahun... Dier nie memang otaku habis, n dier tau almost everything (ker mmg semua) tentang SUPA SENTAI... ==' ... Dier berangan2 sangat nak jadik salah sorang dari SPD, tapi dier cumalah seorang penghantar makanan... So disinilah muncul duorang yang menawarkan Akagi nie untuk menjadik Akiba Red... ==' ... Bersama2 dengan Mitsuki Aoyagi (Akiba Blue) dan Yumeria Moegi (Akiba Yellow) menghapuskan kejahatan yang x wujud! XD ... Nak tau naper aku cakap camtu? Hehe... Kena la tgk sendirik k? Citer nie mmg best... So, aku mmg rekemen korg tgk k? And as usual, please tgk yang ori dari japang, sbb yang US punyer sumpah x jadik... XD ... And sebab aper unofficial? Basically diorg x berlawan ngan raksasa betul, just bila crime terjadik, diorg akan berhalusinasi dan berlawan dalam minda diorg... So diorg susah nak dapatkan hak2 officiality dari TOEI... XD ... Lagiplak diorg nie SUPA SENTAI kecil-kecilan... XD






Z-Cune!! XD







Bouken Red dengan AKIBARANGER? Kena tgk nieh!! 







Finisher!! MOE MAGNUM!!







Kata2 bijak dari orang yang bijak... XD







Villain citer nie!! MALSHINA (sebelah kiri)...







Diorg henshin guner aper tuh?







Owh, nie rupernyer transformation device diorg...
MMZ-01 / Moe Moe Z-Cune!!







Akagi dengan otak trivia SUPER SENTAI dier...
MAGIRANGER!! XD







Sono, saper2 yang nak layan citer otaku + lawan2, tgk la citer nie k? XP ... Memang lain dari yang lain, and best giler... Aku x cakap banyak sbb nak suh korg tgk sendiri... Tapi kalau ader nak tanyer paper, just comment jer k? Dakara, sampai sini jer posting kali nie k? Hehe... Macam biaser...




Sono, domo arigatou!! ^^




Yosh, ONIGIRI!!



Itte rashai!! ^^

No comments:

Post a Comment